Södra Lundby Traktorrace 2014

I år var det 20-årsjubileum för tävlingen.

Årets race innebar, förutom själva tävlingen med traktorer, också en flyguppvisning av JAS Gripen. JAS-planet var lite svårare att fotografera än traktorerna, främst för att jag inte riktigt visste vart det skulle dyka upp! De tävlande traktorerna i racet håller sig ju på banan hela tiden!

Som vanligt tog jag mig först en promenad bland de uppställda veteranfordonen. Också i år fanns det många gamla traktorer och bilar samt en hel del epa-traktorer att titta på. Några hade alldeles glänsande lack, andra var ljuvligt rostiga! För mig som gillar att fotografera detaljer fanns verkligen mycket att upptäcka och föreviga!

Detalj av motorhuven på en Dodge En traktorsits överdragen med en fäll. reglage och en brittisk flagga. En gammal registreringsskylt från Skaraborg. En fjäril har fastnat i kylargallret. En kran på en gammal veterantraktor Instrumentbräda med visare och knappar. Svart märke Bosch En ratt

När själva tävlingen sedan drog igång blev det många spännande och jämna heat. Förarna gav verkligen allt och publiken fick se flera traktorer som bl.a. stegrade sig på bakhjulen. Även om det inte var lika dammigt som förra året så sprutade jorden om däcken också i år!

traktor i traktorracing traktor i full fart traktor med jord som skvätter runtom en fordtraktor i traktorrace traktor som backar vid vändningen i racebanan en MF 35 som kör längs tävlingsbanan traktor racing med en Massey Ferguson jord som sprutar En traktor stegrar sig på bakdäcken vid vändningen tävlande som kör på banan motorsport med traktor En ford dexta i traktorracebanan

Efter det att vinnaren gått i mål och prisutdelningen avklarats blev det After Race i puben och dans på dansbanan.

Dansgolv

Se på filmen från tävlingen som Flygfoto Väst gjort.

Via min traktorracesida hittar du fotografier från andra års race med traktorer i S Lundby.