Södra Lundby Traktorrace 2015

På parkeringen för veterantraktorer och veteranbilar fanns det som vanligt mycket att fotografera! Jag fastnade särskilt för en liten Ford Anglia de luxe från 60-talet och en Buick från 50-talet i en härlig röd färg.

Traktorer fanns det ju också såklart - fler än vad jag hade tid att fotografera! Men ett blankt tjusigt kylarmärke och några reglage fastnade på bild innan det var dags för tävlingarna att starta.

Detalj på en Ford Anglia de luxe. Ratten på en Ford Anglia de luxe. Bakrutan på en Ford Anglia. Detalj av hjulet på en Buick. veteranbilar. Kylarmärke på en MAN traktor. Traktor modell Allgaier A111. Detalj från kylaren på en Ferguson. Detaljer på traktorer. Baklykta på MAN-traktor.

Tävlingen gick igång med mycket rök ur avgasrören och lera som sprutade om däcken!

Två traktorer som tävlar mot varandra. En Ford-traktor på banan. En Buster 320 i traktorrace. En traktor med rök ur avgasröret. En tävlingstraktor som ryker. En MF kör mot mål. En traktor som kör så att leran sprutar. En Massey Ferguson i traktorrace. En Ford Dexta som kör så leran sprutar. En Ford tävlar i traktor race. Två traktorer i ett jämnt heat. En blå Ford Dexta. Tävlingens publik med uppfällda paraplyer.

Regnet höll sig borta större delen av kvällen, men lagom till sista tävlingsheatet och prisutdelningen behövdes paraply. Efter prisutdelningen vände många hemåt, medans andra stannade kvar på After Race i puben. Som väl var slutade det att regna då.

Publiken beger sig hemåt. . After race, dans på dansbanan. Utanför puben på After Race Solnedgång vid Södra Lundby bygdegård

På hemväg efter After racet kunde den uppmärksamme se en vacker fullmåne på himlen. Eftersom jag hade kameran och stativet till hands kunde jag inte låta bli att fotografera den också!

fullmåne

Mer att läsa om årets traktorrace hittar du hos Skaraborgs Läns Tidning och GT/Expressen.

Via min traktorracesida hittar du fotografier från andra års race med traktorer i S Lundby.