Södra Lundby Traktorrace 2017

Årets race ägde rum den 28 juli. Fjorton förare gjorde upp om vem som skulle vinna den 23:e omgången av tävlingen här på "Varaschlätta"!

Vindruta på Varaslätten

Men först blev det som vanligt en promenad på veteranparkeringen! Där fanns traktorer och bilar av äldre modell samt epafordon av olika sort att titta på! Jag fastnade för många fina detaljer!

Utställning av veterantraktorer Blå och röd glänsande lack Motorhuv i gult och orange Traktorsits stoppad med säckväv Porschemärke och en Steyrtraktor Allgaiermärke på motorhuven Amerikansk kudde i en röd bil Baklampan på en röd veteranbil liten grön bil och en gammal nummerplåt för trafikbilar Detalj på en ljusblå cadillac Detalj på en cremefärgad Eldoradobil Backspegeln på en veteranbil Kylarmärke Fordsonmärke på traktor Veterantraktorer defilerar

Alla veteranfordon och epatraktorer fick defilera framför den rekordstora publiken.

Två hot-rodbilar tävlar

Sandåsens Rat Rodders visade upp sina häftiga bilar också. Vid en närmare titt ser man verkligen hur kreativiteten flödat vid tillverkningen!

Ratten på en hot rad bil. Växellåda och växelspak på en Hot Rod. Bakluckan på en Rat Rod Unikt kylarmärke på en Hot Rod.

Och sen var det dags för själva tävlingen att dra igång! Det blev minsann en dammig historia! Men, som speakern Mattias påpekade "Det är inte farligt att bli dammig! Och så får man ju ett minne med sig hem!"

Tävlingshjälm på en traktorhuv En blå Ford Dexta i vändningen. En blå Ford Dexta En svart Massey Ferguson med gröna hjul. En röd Massey Ferguson En John Deerefärgad Massey Ferguson En Massey Ferguson En Ford Dexta En Ford Dexta En Massey Ferguson 35 En Massey Ferguson Det sprutar jord runt en blå traktor. En blå Ford Dexta Ford Dexta En blå Ford Dexta tävlar.

Efter tävlingens slut drog sig många hemåt medan andra fortsatte kvällen på After Race vid puben.

Dansbanan och festtälten sent på kvällen

Om du vill läsa mer om årets traktorrace kan du gå till Skaraborgs Läns Tidning och på Youtube finns det en film att titta på.

Via min traktorracesida hittar du fotografier från andra års race med traktorer i S Lundby.