Södra Lundby Traktorrace 2018

Fredagen den 27 juli var 2018 års traktorrace i Södra Lundby! Här nedan finner du några av mina fotografier från den kvällen.

Jag började som vanligt med en närmare titt på parkeringen för veterantraktorer. Några av traktorerna där har varit med förr på traktorracet - jag kände igen dem på de fina detaljerna. Kylarmärken, skyltar eller trevliga reglage. Andra var helt nya för mig och jag fann snart fina detaljer att fotografera.

Kylare på fordon från Bergbolagen ?? ??? Diesel kylarmärke Traktorsits stoppad med säckväv Traktorsits stoppad med säckväv Kylare på fordon från Bergbolagen ?? ??? Traktorsits stoppad med säckväv Traktorsits stoppad med säckväv Traktorsits stoppad med säckväv Kylare på fordon från Bergbolagen ??

Wunder-Baum, är det ett måste i en Epa-traktor, tro?

???

I pausen i år visade några skickliga enduroförare upp sig! Jag har aldrig tidigare fotograferat enduro och det kändes först som om jag inte hann med att panorera när de kom farande! De har en annan storlek och beter sig inte på samma sätt som traktorerna så det kändes som om det var svårt att hitta rätt. Så glad jag blev när jag ändå fick skärpa på den här bilden!

Årets race blev en dammig historia! (Jo, jag vet att jag skrev det om förra årets race också. Men i år var det faktiskt värre än förra året!)

Traktorsits stoppad med säckväv Traktorsits stoppad med säckväv Traktorsits stoppad med säckväv ??? Traktorsits stoppad med säckväv ??? Traktorsits stoppad med säckväv Traktorsits stoppad med säckväv ??? Traktorsits stoppad med säckväv Traktorsits stoppad med säckväv Traktorsits stoppad med säckväv ??? Traktorsits stoppad med säckväv Två traktorer som knappt syns för dammet som virvlar.

Detta foto är taget under finalheatet - men det ser ni ju alla, eller hur!

Dimma över tävlingsbanan. Solen lyser genom träddungen

När dammet efter de sista tävlande traktorerna lagt sig och prisutdelningen var avklarad vände många i publiken hemåt medans solens sista strålar letade sig fram genom träden.

Flera bilder från veteranernas defilering, enduroförarnas uppvisning och såklart på från själva traktorracet finner du på bygdegårdens sida!